Kivitalo Villa Roxana – toteutunut haave

Kymmenen vuotta sitten Eija ja Erkki päättivät, että joskus heillä olisi moderni valkoinen kivitalo. Sitä suunnittelemaan he valitsivat arkkitehti Heidi Mäkeläisen Arkkitehdit KH Ky:stä. Kivitalo valikoitui siksi, että edellinen koti oli perinteinen puutalo ja pariskunta halusi vaihtelua.

Rauhalliselta asfaltoidulta sivutieltä käännytään jyrkästi vasemmalle – hiekkatielle. Sieltä voi jo osittain nähdä kaksikerroksisen rinnetalon – Villa Roxanan. Sen edessä näkymää peittää vielä purettava vanha puutalo.

Etsimme kallioista tonttia. Annoimme kiinteistönvälittäjälle ostotoimeksiannon ja sitä kautta tämä tontti löytyi. Roxana-nimi tulee tontin nimestä. Olemme yrittäneet selvittää mistä se on tullut, mutta tontin edellinen omistajakaan ei sitä tiennyt”, kertoo Eija.

Kallioon pultatun Villa Roxana -tekstin takoi vantaalainen seppämestari Jouko Nieminen. Tanskalaisen Nordalin terassikalusteet on itse käsitelty kalustemaalilla.

Kallioon pultatun Villa Roxana -tekstin takoi vantaalainen seppämestari Jouko Nieminen. Tanskalaisen Nordalin terassikalusteet käsistään kätevä Eija on itse käsitellyt kalustemaalilla.

Puolen vuoden päästä Länsi-Vantaalla sijaitsevan tontin ostamisen jälkeen viisikymppinen pariskunta sekä kolme kissaa muuttivat tontilla vapaana olevaan 1930-luvulla rakennettuun pientaloon – rakentamisen ajaksi. Aikuiset lapset olivat jo muuttaneet pois kotoa.

Villa Roxana valmistui osaavien ammattilaisten käsissä

Rakennusvaihe sujui melko mutkattomasti. Villa Roxanan tulevat asukkaat Eija ja Erkki osallistuivat myös rakentamiseen. He ovatkin rakennusalan ammattilaisia eli rakennusinsinöörejä pohjakoulutukseltaan. Tosin rakentaminen tuntui raskaammalta Eijan mukaan kuin 15 vuotta sitten, vaikka pariskunta oli rakentanut edellisen talonsa itse.

Meillä oli onni löytää hyvät ammattilaiset, jotka pääosin rakensivat kotimme. Erityisesti haluan mainita Raido ja Mikk Kallaksen. Huippuhyvä timpurikaksikko! Asenne ja ammattitaito oli heillä huippuluokkaa”, ylistää Eija.

Villa Roxana valmistui ennen joulua 2013. Asuinpinta-alaa siinä on noin 170 neliötä.

Rinnetontille rakennetun valkoiseksi rapatun kivitalon pääsisäänkäynti on toisessa kerroksessa.

Rinnetontille rakennetun valkoiseksi rapatun kivitalon pääsisäänkäynti on toisessa kerroksessa.

Kirenan peililiukuovet avartavat eteistä. Juvin konsolipöydän yläpuolella on seinävalaisin Ellokselta. VM-Carpetin harmaa matalanukkainen Tessa-matto suojaa laattalattiaa. Vanha arkku ja kirjoituskone etualalla, olohuoneen puolella, ovat molemmat kirpputorilöytöjä.

Kirenan peililiukuovet avartavat eteistä. Juvin konsolipöydän yläpuolella on seinävalaisin Ellokselta. VM-Carpetin harmaa ja matalanukkainen Tessa-matto suojaa laattalattiaa. Oviaukosta pääsee makuuhuoneeseen. Vanha arkku ja kirjoituskone etualalla, olohuoneen puolella, ovat molemmat kirpputorilöytöjä.

Talon pohjaratkaisu on arkkitehdin käsialaa. Pintamateriaalien valinnoista Eija keskusteli muutaman sisustussuunnittelijaystävänsä kanssa, mutta lopulliset ratkaisut hän teki itse. Sisustussuunnittelijan käyttöä hän suosittelee silloin, kun omat tiedot ja taidot eivät riitä.

Värimaailma talossa on rauhallinen ja maanläheinen. Kontrastia valkoisiin seiniin tuo tummaksi käsitelty tammilankkuparkettilattia.

Tunnelmallisen olohuoneen sohva on Iskusta ja ikkunapeili sen yläpuolella tori.fi:stä. Sohvapöydän rungon teki Jouko Nieminen ja kannen Puupaja. Kattovalaisin on Riviera Maisonin mallistoa. Takorautainen tuoli ja kynttilänjalka ovat löytöjä Vermon raviradan kirpputorilta. Mustaksi käsitelty rokokootuoli on hankittu Juvilta, talja lattialla on Askosta. Talonpoikaiskaapin Erkki on saanut perintönä.

Tunnelmallisen ja eri tyylejä tyylikkäästi edustavan olohuoneen moderni divaanisohva on Iskusta ja rustiikkinen ikkunapeili sen yläpuolella tori.fi:stä. Sohvapöydän rungon teki Jouko Nieminen ja kannen Puupaja. Kattovalaisin on Riviera Maisonin mallistoa. Takorautainen tuoli ja kynttilänjalka ovat löytöjä Vermon raviradan kirpputorilta. Mustaksi käsitelty varhaisrokokootuoli on hankittu Juvilta, talja lattialla on Askosta. Valkoiseksi käsitelty talonpoikaiskaappi on perintökaluste.

Takka on Brunnerin mallistoa. Näyttävä porokynttelikkö on hankittu Maison & Vous -sisustusliikkeestä Vantaan Petikosta ja puuteline on löytynyt kirpputorilta. Kehystetyt akvarellit seinällä ovat matkamuistoja Prahasta.

Moderni takka on Brunnerin mallistoa. Porokynttelikkö on hankittu Maison & Vous -sisustusliikkeestä Vantaan Petikosta ja puuteline on löytynyt kirpputorilta. Kehystetyt akvarellit seinällä ovat matkamuistoja Prahasta.

Asukkaiden lempipaikka kodissaan on istuinryhmä takan edessä. Se muodostuu Howard-nojatuoleista, Jackpointin torkkupeitoista ja Elloksen irtotyynyistä. Taustalla näkyy keittiö.

Eijan ja Erkin lempipaikka on istuinryhmä takan edessä. Se muodostuu Howard-nojatuoleista ja -rahista, Jackpointin torkkupeitoista ja Elloksen irtotyynyistä. Täällä pariskunnan kissatkin viihtyvät, mutta nyt ne ovat kaikonneet, koska ne eivät välitä vieraista ihmisistä. Taustalla näkyy keittiö.

Parasta kodissamme ovat isot ikkunat ja valoisuus”

Kodin kiintokalusteet on hankittu Opdecolta. Irtokalusteista osa on edellisestä kodista ja loput on hankittu varta vasten uuteen kotiin. Paljon kalusteita joutui myös myytäväksi, sillä uusi koti on pienempi kuin edellinen.

Modernin keittiön kiinteiden kalusteiden materiaalina on MDF ja värinä korkeakiilto valkoinen. Välitilassa on karkaistu valkoinen lasi. Kiinteät kodinkoneet ovat Mielen mallistoa. Timpuri Raido Kallas on tehnyt puukuitulevystä seinäkiinnitteisen tilanjako-oven. Se erottaa keittiön ja kodinhoitohuoneen toisistaan sekä antaa väriä muuten vaaleaan tilaan. Matot ovat VM-Carpetin mallistoa.

Modernin keittiön kiinteiden kalusteiden materiaalina on MDF ja värinä korkeakiilto valkoinen. Välitilassa on karkaistu valkoinen lasi. Kiinteät kodinkoneet ovat Mielen mallistoa. Timpuri Raido Kallas on tehnyt puukuitulevystä seinäkiinnitteisen tilanjako-oven. Se erottaa keittiön ja kodinhoitohuoneen toisistaan sekä antaa väriä muuten vaaleaan tilaan. Matot ovat VM-Carpetin mallistoa.

Ruokailutilasta pääsee Domus Schüco -nostoliukuovien kautta terassille. Ruokapäytä on teetetty Haapaveden puusepillä. Tanskalaiset Voice-tuolit ovat tori.fi:stä. Klassinen pöytävalaisin on Cobellosta. Ikkunaa somistavat Elloksen pellavaiset sivuverhot.

Ruokailutilasta pääsee Domus Schüco -nostoliukuovien kautta terassille. Ruokapäytä on teetetty Haapaveden puusepillä. Tori.fi:stä Eija on hankkinut tanskalaiset Voice-tuolit, joiden kangaspäälliset ovat irrotettavia ja vesipestäviä. Klassinen pöytävalaisin on Cobellosta. Ikkunaa somistavat Elloksen pellavaiset sivuverhot.

Parasta kodissamme ovat isot ikkunat ja valoisuus sekä avoimet näkymät. Näkymät paranevat vielä, kun saamme purettua tontilla olevan vanhan talon”, toteaa Eija.

Talon kiinteän valaistuksen on suunnitellut Decolight.

Keittiön työtasot ovat helppohoitoista mustaa graniittia. Tasolla ikkunan edessä on Vermon raviradan kirpputorilta löytynyt vaaka, jonka Eija on itse maalannut ja lakannut. Aadasta löytyivät aikoinaan shakkinapit, jotka sopivat hänen mukaansa hyvin vaa'an seuraksi. Seinäkello ja Bonsai ovat Ikeasta. Etualalla näkyy lasikaiteilla varustettu portaikko, joka johtaa alakertaan.

Keittiön työtasot ovat helppohoitoista mustaa graniittia. Tasolla ikkunan edessä on Vermon raviradan kirpputorilta löytynyt vaaka, jonka Eija on itse maalannut ja lakannut. Seinäkello ja Bonsai ovat Ikeasta. Lasikaiteilla varustettu portaikko johtaa alakertaan.

Makuuhuonetta hallitsee Vepsäläiseltä hankittu Jensenin runkopatjasänky. Sen tummanharmaalla kankaalla päällystetty sängynpääty on Iskusta. Päiväpeitto ja irtotyynyt ovat H&M:ltä ja torkkupeitot Ikeasta. Helmalakana on teetetty Eurokankaassa. Yöpöytien rungot on tehnyt mestariseppä Jouko Nieminen ja tasot on itse tuunattu. Lukuvalaisimet ovat löytö torniolaisesta sisustusliikkeestä.

Yläkerran päämakuuhuonetta hallitsee Vepsäläiseltä hankittu Jensenin runkopatjasänky. Tummanharmaalla kankaalla päällystetty sängynpääty on Iskusta. Päiväpeitto ja irtotyynyt ovat H&M:ltä ja torkkupeitot Ikeasta. Helmalakana on teetetty Eurokankaassa. Yöpöytien rungot on tehnyt mestariseppä Jouko Nieminen ja tasot on itse tuunattu. Lukuvalaisimet ovat löytö torniolaisesta sisustusliikkeestä.

Alakertaan johtavan portaikon puuaskelmat ovat Haapaveden puuseppien tekemät. Portaikko on valaistu Cariitin Led-valaisimilla, ja se lisää kulkijan turvallisuutta. Aulan matto on Vm-Carpetin mallistoa Tessa. Kiinteä kaappi on Keittiötukusta ja sen päällä oleva taso on itse vahattu tummaksi. Kaapin päällä, Block-valaisimen ympärillä, on löytöjä kirpputoreilta ja sisustusmyymälästä.

Portaikon puuaskelmat ovat Haapaveden puuseppien tekemät. Portaikko on valaistu Cariitin Led-valaisimilla, mikä lisää kulkijan turvallisuutta. Aulan Tessa-matto on Vm-Carpetin mallistoa. Kiinteä kaappi on Keittiötukusta ja sen päällä oleva taso – Bauhausilta – on itse vahattu tummaksi. Kaapin päällä, Block-valaisimen ympärillä, on löytöjä kirpputoreilta ja sisustusliikkeistä.

Alakerran oleskelutilan epäsuora valaistus on toteutettu Led-nauhalla. Bellus-sohvalla on trendikkäitä eläinaiheisia Elloksen irtotyynyjä muiden irtotyynyjen lomassa. Kynttelikkö Vepsäläisen Aasia-sarjan sohvapöydällä on Kasvihuoneilmiöstä. Talja lattialla on Stockmannilta.

Portaikon vasemmalta puolelta pääsee alakerran oleskelutilaan, jonka epäsuora valaistus on toteutettu Cariitin Led-valonauhalla. Bellus-sohvan nyt suositut eläinaiheiset irtotyynyt ovat Ellokselta. Näyttävä kynttelikkö Vepsäläisen Aasia-sarjan sohvapöydällä on Kasvihuoneilmiöstä. Talja lattialla on hankittu Stockmannilta.

Vierashuoneen ilmettä pehmentää Cobellosta hankittu laskosverho. Lukuvalaisin on löytö Koiramäen Pajutallilta.

Portaikon oikealla puolella on vierashuone, jonka ilmettä pehmentää Cobellosta hankittu laskosverho. Lukuvalaisin on Eijan löytö Koiramäen Pajutallilta.

Käyn hyvin monenlaisissa kaupoissa. Kivaa ja edullista perustavaraa löytyy esimerkiksi Ikeasta. Cobellossa ja Boknäsillä käyn taas välillä fiilistelemässä. Kirppikset ja tori.fi ovat ehtymättömiä aarreaittoja, joista löytyy kaikenlaista mielenkiintoista ja erilaista kotiin.”

Teksti ja kuvat: Eeva-Riitta Halonen

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s