Tuulahdus Meksikosta Vantaan Asuntomessuilla

Ennen Seinäjoen Asuntomessuja on hyvä palauttaa mieleen, miltä Vantaan Asuntomessuilla näytti noin vuosi sitten. Sain ennakkokutsun tutustumiskäynnille kohteeseen Casa del Limon, jonka rakennutti suomalais-meksikolainen perhe.

asuntomessut_2015_casa_del_limo_maisema

Messualue oli vielä kesäkuun loppupuolella osittain keskeneräinen. Yhteinen tavoite oli, että kaikki valmistuu ajoissa 10.7. alkaville Asuntomessuille.

Kuvan keskellä – valmiina – pilkotti Lammi-kivitalojen oranssina hehkuva kohde 31, Casa del Limon. Sisustussuunnittelusta vastasi pääosin sisustussuunnittelija SI Hannakaisa Ukonaho. Sisustussuunnittelija SI Tommi Mäkinen taas suunnitteli kohteen valaistuksen.

asuntomessut_2015_casa_del_limo_oh

Olohuoneessa raikkaan vihreät Acapulco-tuolit (finnishdesignshop.fi) toivat mieleen Meksikon. Sieltä isäntäperhe on tuonut rahin ja siihen kuuluvan sohvan. Papilio-sarjan matto on hankittu MeTradesta.

asuntomessut_2015_casa_del_k_lattia

Kiintokalusteet keittiöön, pesu- ja wc-tiloihin sekä vaatesäilytysjärjestelmät on toimittanut Domus, joka on vastannut myös niiden suunnittelusta. Materiaalina on käytetty massiivitammea.

Keittiön laattalattia on meksikolaista Peñuela-marmoria, jota tuo maahan talon tuleva isäntä Rodrigo Cervantes yrityksensä MX Kiven kautta. Yrityksessä työskentelee myös vaimo Anne Cervantes.

asuntomessut_2015_casa_del_limo_laattamallit

Ruokailutilan pöydällä oli esillä kohteessa käytetyt Talavera-laatat ja meksikolaiset luonnonkivilaatat.

asuntomessut_2015_casa_del_limo_seinalaatat

Talavera-laatat, joita espanjalaiset toivat Meksikoon jo 1500-luvulla, koristivat kodinhoitohuoneen seinää. Neljä 10×10 senttimetrin kokoista laattaa muodostivat yhden kuvion.

asuntomessut_2015_casa_del_limo_valaisin

MX Kivi tuo maahan myös seinä- ja lattiavalaisimia, jotka on tehty oranssista Onix-kivestä. Sitä käytetään sisustuselementeissä ja koruissa. Meksiko on kiven suurin tuottajamaa maailmassa.

asuntomessut_2015_casa_del_limo_portaikon_sailytys

Portaikon alaosa on otettu todelliseen hyötykäyttöön: puusepällä on teetetty säilytystilaa, jota lapsiperheessä aina tarvitaan.

Kiitos kierroksesta Rodrigo ja Anne Cervantes!

Lisätiedot: mxkivi.com

Teksti ja kuvat Eeva-Riitta Halonen

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s